Tandblegning – et flot smil

Kosmetisk tandbehandling er for dig, som ønsker at bevare et smukt og ungdommeligt smil livet igennem.

Det første vi ser på, når vi møder et nyt mennesker er øjnene – dernæst tænderne. Hvide, smukke tænder giver dig fornyet selvtillid, øger dit selvværd og signalerer overskud og velvære.

Vi genopretter tændernes form og farve, uden at gå på kompromis med tandsundheden. Ved brug af de nyeste teknologier inden for tandblegning giver vi dig et smukt smil igen.

Generel tandblegning

Hos alle mennesker opstår der i større eller mindre grad en misfarvning af tænderne som følge af farvestoffer fra den føde, som vi indtager – såkaldt fysiologisk misfarvning. Andre mennesker er fra fødslen udstyret med gule tænder, og enkelte har sågar medfødte lidelser eller fejl under tanddannelsen, som giver misfarvede tænder.

Disse typer af misfarvninger bleges ved en såkaldt generel tandblegning, der inkluderer alle tænder i det synlige smilefelt.

Intern tandblegning

Enkelte tænder hyppigst fortænderne skiller sig nogle gange ud ved enten at være blålige eller grålige. Disse tænder er som oftest rodbehandlede eller har behov for at blive rodbehandlet, da nervevævet inde i tanden er gået til.

Farveforandringer skyldes blodrestprodukter, som stammer fra nervevævet. Et traume eller henfald af nerven har forårsaget en indre blødning i nerven. Når blodlegemer nedbrydes inde i tanden, frigives hæmoglobin og jern. Jernen reagerer med svovlbrinte, der dannes af stort set alle bakterier. Resultatet bliver dannelse af grå-brunt jernsulfid inde i tanden og en efterfølgende blålig / grålig misfarvning af den enkelte tand.

Denne type misfarvning bleges ved en intern tandblegning.

Emaljemikroabrasion

Lokale steder på en fortand kan der forekomme gule, brune eller hvide misfarvninger. De skyldes, at det misfarvede område er fattigt på mineraler, hvorfor lyset brydes anderledes end i den omkringliggende tandemalje.

En sådan misfarvning kan fjernes ved en metode kaldet emaljemikroabrasion, hvor det misfarvede område helt eller delvist fjernes, og tandens farve bliver entydig.

Kan alle blege deres tænder?

I princippet kan en tandblegning altid udføres. Dog med undtagelse af følgende forhold:

Personer under 18 år
Graviditet eller amning
Betændelse i tænder og tandkød
Kraftige slid- eller syreskader på tænderne

Hent vores brochure om tandblegning her.